sábado, 10 de mayo de 2008

Bufar i fer rumors

En això de la rumorologia l'origen de la sortida d'un nou nom a la palestra sovint troba fórmules com la de desmentir per part d'un jugador el presumte interès (mai demostrat) d'un club per fitxar-lo. En aquests casos podríem dir que el valor informatiu o de credibilitat d'aquest nou nom és gairebé nul ja que els fets es fonamenten en la negació d'una veritat que mai ha estat demostrada (el presumpte interès d'un club). Hi ha cap filòsof a la sala?

Bé, al que anèvem, el fet és que de vegades la manera més fàcil filtrar un nom és a través de la negació de l'interès d'un club per un jugador, o del desmentiment, ja que l'opció contrària -la d'afirmar que hi ha acord- és molt més difícil de demostrar i documentar. Així de fàcil es pot fer nèixer i crèixer un rumor.

Aquesta és justament la fórmula utilitzada pels mitjans quan llegim titulars com "Fulano se dejar querer por el equipo tal", la mateixa que ens serveix en safata Andrés Guardado, jugador mexicà del Depor, quan desmenteix un presumpte interès per ell del Barça i Madrid.

1 comentario:

Raúl dijo...

desmenteixo que l' interés que té el barça en fitxar-me sigui cert... Només són rumors que s' inventa la premsa per tal de vendre més diaris.

Moltes gràcies per tot