sábado, 10 de mayo de 2008

Dos per ú = - Deco

Un altre gran descobriment: http://www.fichajes.net

Ens proporciona noms com el del volant argentí del Porto Luis González Lucho i el de l`"hàbil jugador de l'Hamburg" Van der Vaart. La gràcia és que en ambdós casos (notícies diferents) es tracta d'un reforç que vindria a substituir Deco.

Tornarà Deco a calçar-se les botes a Can Barça?

Podrien ser 15

El xup xup no para. Avui també hem sabut que entre el diari sport (14 jugadors) i el diari marca (Valdés) la llista de baixes, i per tant de necessitat de nous reforços, arriba als 15 jugadors. Ho diu el diari elpais i ho hem trobat navegant per la webdelcule.com.

Primers noms confirmats al Barcelona

Bufar i fer rumors

En això de la rumorologia l'origen de la sortida d'un nou nom a la palestra sovint troba fórmules com la de desmentir per part d'un jugador el presumte interès (mai demostrat) d'un club per fitxar-lo. En aquests casos podríem dir que el valor informatiu o de credibilitat d'aquest nou nom és gairebé nul ja que els fets es fonamenten en la negació d'una veritat que mai ha estat demostrada (el presumpte interès d'un club). Hi ha cap filòsof a la sala?

Bé, al que anèvem, el fet és que de vegades la manera més fàcil filtrar un nom és a través de la negació de l'interès d'un club per un jugador, o del desmentiment, ja que l'opció contrària -la d'afirmar que hi ha acord- és molt més difícil de demostrar i documentar. Així de fàcil es pot fer nèixer i crèixer un rumor.

Aquesta és justament la fórmula utilitzada pels mitjans quan llegim titulars com "Fulano se dejar querer por el equipo tal", la mateixa que ens serveix en safata Andrés Guardado, jugador mexicà del Depor, quan desmenteix un presumpte interès per ell del Barça i Madrid.

Dimitar Bervatov

El presumpte interès del Barça per Dimitar Berbatov, davanter del Tottenham, el destapa el Sunday Mirrror. Via mercafutbol.com.

Més opcions per la defensa

A través de la molt recomenable web mercafutbol.com descubrim que, a més del ja citat aquí Gerard Piqué, un altre nom que sona fort és el de chivu. Les fonts són aquestes:

La primera petición de Guardiola

Más opciones para la defensa

Noms per la davantera

El diari sport.es ens regala una bona recopilació dels noms que, fins ara, han sonat més per la davantera. En relació als noms que ja havíem recollit aquí hi ha les novetats de Forlan (Atlético), Milito (Zaragoza), Huntelaar(Ajax) i Drogba(Chelsea):

Todas las opciones que baraja el Barça para reforzar la delantera

Per cert, què us sembla que està fent Henry en aquesta foto, saluda als seus possibles nous companys o s'acomiada de l'afició per deixar cabuda als que vindran??

Entra Mancini

El títol d'aquesta entrada és el calc del titular que dóna avui elmundodeportivo.es per informar que el carrilero brasilero Alessandro Mancini es suma a la llista de futuribles per can Barça.

Crida l'atenció que siguin els propis mitjans els qui utilitzin paraules com "entra" per referir-se a l'aparició d'un nou nom a la llista, com si la cosa consistís justament en anar-la fen gran i també, per què no, en fer-la menguar. Es tracta, doncs, d'acceptar que cada cop aniran apareixent més noms i que l'especulació també pot afectar als que tenen més possibilitats de marxar. Només cal esperar i observar qui entra i qui surt.

M'ha semblat una bona manera d'explicar en què consiteix fer tomate, exactament el que fem en aquest blog.

Essien i Ibrahimovic

El diari sport ens presenta una nova fórmula d'especulació amb els noms: el trueque de jugadors. Primer exemple:

El Barça no descarta los trueques: Xavi por Essien y Eto'o por Ibrahimovic

S'escampa el tomate

Atenció que la llista de noms agafa una nova dimensió amb la posda en marxa d'una enquesta per part de elmundodeportivo.es en la que es convida a tots els navegants a mostrar les seves preferències sobre quin central es fitxaria per a la nova temporada.

S'afegeixen noms com Garay (Racing), Coloccini (Deportivo), Juan (Roma), Delpierre (Stuttgart) o Piqué (ManU).

Toma tomate!

jueves, 8 de mayo de 2008

Anem per bon camí

Donada la bona acollida que ha tingut el blog en el seu primer dia de vida, ens animem a fer una nova entrada per agraïr la participació a tots els que ja han deixat els seus comentaris. Sabem que després del passadís de 90 minuts que ahir va escenificar el Barça al Bernabéu un no està gaire d'humor per posar-se amb la recopilació de noms que aquí proposem, per això tenen molt mèrit els primers comentaris que hem rebut. Seguim així, que noms segur que aniran sortint...

miércoles, 7 de mayo de 2008

Tret de sortida

Avui dia 7 de Maig es juga el clàssic de la lliga. Aquell partit que tot culé espera durant l'any però, per les circunstàncies que ja tots sabem i no cal tornar-les a repetir, enguany obviarem i probablement ens estalviarem veure'l. Per això us convido a que seguim l'actualitat del Barça amb un altre to.
La finalitat d'aquest blog és contabilitzar tots els noms que sonin fins a l'inici de la propera temporada, així veurem com la necessitat de parlar del Barça ens fa portar a dir una infinitat de noms que només faran que jugar amb les il·lusions dels seus seguidors.
Per tal de poder fer-ne un bon registre us proposo la vostra participació, i així quan comenci la temporada podrem veure quants equips podriem crear.
Gràcies a tots i anem per feina, que no fa ni una setmana que ja ho hem perdut tot i ja sonen molt noms.